Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ha nyár akkor bikini ésfürdőgatya

2010.07.11

HA NYÁR, AKKOR BIKINI ÉS

FÜRDŐGATYA!!!

Kisütött a napocska? Strandolunk, kertészkedünk, fagyit árulunk vagy újságot hordunk ki reggelente?
Talán kajakozunk a Duna hullámzó vizén, szörfözünk a Balatonon vagy pancsikolunk a tengerparton és homokvárat építünk?
Bármit is csinálunk, legyünk csinosak még abban a falatka ruhadarabban is. Legyen modern és ízléses az a tenyérnyi ruhadarab, akkor is ha bikininek hívják s akkor is, ha fürdőgatyesz a neve.
Fiúk és lányok - hódítsatok!!!

 

A legjobb bikinik rögtön, az első pillantásra megtetszenek nekünk. De nem árt felpróbálni a bikinit és a fürdőgatyeszt is, mert nem lehet tudni, a mi alakunk hogyan mutat benne, s egyáltalán: hogy érezzük magunkat a különös vagy kihívó ruhadarabban.
A jó bikini kiemeli az alakunkat és vonzza a tekintetet. A nyár pedig erről szól: légy felszabadult, hódíts és a te ízlésedet közvetítsd, találd meg a te divatodat a boltokban!!!

 

Van, aki a sportosat kedveli, van, aki az egyszínűre esküszik, van, aki bikinit fel sem venne, csak egyrészeset, van, aki úszódresszben érzi jól magát, van, aki térdig érő bermudában hódít.
Te mit kedvelsz?
Milyen szín áll jó neked?
A fekete és a fehér örök divatszínek, de a tengerészkék is merész és ízléses, a zöld szeműeknek meg persze passzol a haragoszöld, olivazöld, rozsdabarna, bordó is. Sőt, extravagáns lehet az ezüst szín és és az aranyozott, s nekem személy szerint még a gyöngyökkel díszített ruhadarabok is nagyon tetszenek.

 

Persze, a csajok akkor mutatnak jól, ha egy picit megfogta őket a napocska és tüzesen mosolyognak a strandszatyorral a vállukon. A bikinin lehet egy áttetsző kis szoknya vagy farmerminiruha, de a vakmerőek használhatnak a bikinin egy egyszerű netzpólót is, ami jóval nagyobb a saját méretüknél, ez ma nagyon divatos, sejtelmes és jópofa is egyben.
Csajok és fiúk, nyáron roppant egyszerű felöltözni - mert csak le kell vetkőzni.
De az a falat ruha - legyen rajtunk igazi ékszer - mutatós és cuki!!!

 

A 2010-es év bomba fotói a DIVAT és FRIZURA világában

Tíz-tizenöt-húsz évvel ezelőtt a tanárok még nem tűrték a lakkozott körmöt, a miniszoknyát, a fiúknál pedig a hosszú haj is tabunak számított. Sötétkék szoknyát hordtunk suliba és fehér blúzt, a lazább iskolákban megengedték a lányoknak a nadrág viselését is, de farmert azért nem hordhattak ők sem, mi meg aztán pláne nem.
Ez a világ viszont mára véget ért: a hatályos jogszabály szerint ugyanis az iskola házirendben sem szabályozhatja a diák öltözködését és hajviseletét. Ennek ellenére a színes haj és az extrém öltözet még mindig konfliktus forrása lehet a diákok és a tanárok között. Az egyik gimnázium házirendjében megtiltotta a fiúknak a hosszú haj viselését, a szakiskolákban az osztályfőnökök is célzást tehetnek a fiúknak extrémül növő, bozontos hajkoronájukra s néha a lányok többszínű hajviseletét is érheti kritika a tanárok részéről.
A játék izgalmas és nehézkes: mert bizony a diákokat néha nevelni kell arra is, hogy miként öltözzenek kulturáltan, divatosan, normálisan. A diákok nem divatbemutatóra járnak a suliba, hanem tanulni, gazdagabbá érlelődni, ám nem egyszer látjuk, hogy a sulipadokban sminkelik magukat s fütyülnek a mértékre, a látványra, gyakran több rajtuk a festékszer, mint a tanárokon.

 

A jó megjelenés első velejárója az öltözék. A mai magyar szokások eléggé elütnek a történelmi hagyományainktól és az elvárható normáktól. Európát valaha megajándékoztuk az úgynevezett vitézkötéssel, a ruhák gombolhatóságával. Régi kosztümös filmekben ma is látható, hogy évszázadokon át mennyire divatos és praktikus viselet volt. Ma a divat után szaladva mindenféle ránk nem való, és viselhetetlen ruhadarabot magunkra aggatunk. Az öltözködésnek is vannak bizonyos szabályai.

 

Fiatalkorban (15 - 35 év) jellemző a szélsőséges, formabontó, hóbortos, lázadó, figyelemfelkeltő, teátrális öltözködés

A tizen- és huszonéves lányok igazán bőséges étlapról csemegézhetnek. Századunk valamennyi divatirányzatát, melyek az utcára termettek, végigkóstolhatják. A szolid kollégiumi stílustól a vadóc vámpírig nekik minden jól áll. (De vigyázat - húsz év múlva ugyanez már karikatúrává alakíthatja viselőjét!)

Tudom, az idősebbek olykor felháborodnak egy-egy szélsőségesen öltözködő fiatal láttán. Az ijesztő külső azonban a legtöbbször ártalmatlan lelket takar - ritkán haramiát. Ebben a korban még erőben van a személyiség, ugyanúgy az öltözködés is. A fiatalok nem szívesen sorolnak be az átlagember skatulyába ( az uniformizálódási vágy azért persze kasztokba sodorja őket: lásd a punkokat, hippiket).
Mássá, érdekessé, egyedivé válni! Ez nagyon erős motivációja korunknak. Hogy mi okozza ezt? Van, akit politikai vagy kulturális ideológiák befolyásolnak (punk, hippi, folklór-trend, gang-trend, military) - és van, akit a show-business világa.
A lényeg a lényeg: találjuk meg, mi illik hozzánk, találjuk ki, milyen lehet az egyéniségünk a ruhák és frizurák által, illetve ezek is hozzánk ki belőlünk a belső értékeinket, képviseljenek bennünket, mutassák meg a világnak: kik vagyunk!

 

Becsülendő dolognak tartom az ötletes kreativitást - hogy a fiatalok látványtervezőként működnek, maguk tervezgetik, építgetik külsejüket. Örülök, ha a saját formabontó műfajukban stílusosak tudnak lenni és eltalálják a színek, formák, anyagok helyes arányát. Van ennek a korszaknak egy nagy előnye: nem kötelező az elegancia, a méregdrága minőség - csupán a találékonyság. Minden fiatal körülnézhet a nagymama szekrényében (de még a nagypapáéban is) vagy a különböző hobbi-boltokban. Fabrikálhat divatékszert a természet kincseiből - hisz kincset találni bárhol lehet!

 

Mi is tudunk ékszert készíteni, csak engedjük szabadjára a képzeletünket, játszunk a kavicsokkal, gyöngyökkel!
Nem kell mindent, ami tetszetős, megvásárolni, mi is tudunk a kincsekből még szebb és SAJÁT, EGYEDI kincset varázsolni. Ettől lesz felbecsülhetetlen értéke annak, amit karkötőként használunk vagy nyakláncként is akár...

Nem egyszer az mutat rajtunk a leghatásosabban, amit nem többezer forintért vásárolunk, ami nem világhírű márkák neveit viseli, hanem BENNÜNKET KÉPVISEL - fiatalságunkat, ötletességünket, ettől lesz eredeti és izgalmas!!!

 

Milyen legyen a hajunk?
Hogyan vágassuk le vagy növesszük meg, milyen legyen a stílusa?
Sokszor itt is a kevesebb többet mutat. Egy jópofa frizura nem feltétletnük tízféle hajszínből áll és egy tonna hajzselé felhasználásából.
Harminc évvel ezelőtt divat volt a paróka és a hajtupírozás, ma már hajtincseket rakatunk a saját hajunkhoz és hajfixáló habbal alakítjuk kedvünkre egyenessé vagy kócossá.
Rihanna frizurája nőies, egyszerű és mégis megkapó. Megmutatja az arc érdekes formáját, vonzóvá teszi viselőjét.

 

A tizenéves kamaszok szintén szeretnek a frizuval is hódítani.
Legyen merészségük elmenni a fodrászhoz és megkérdezni a szakit, mi illik az arcukhoz, egyéniségükhöz. Nem kell feltétlenük foltokat borotváltatni a fejünkre, nem muszáj extrém megoldásokat keresni, vannak bombafrizurák - csak legyünk természetesek e téren is!

S ami a legfontosabb: ápoljuk a hajunkat, ne hagyjuk zsírosodni, korpásan, ne legyen töredezett a hajvég!

Jó legyen megérinteni és ne érezzük azt, ha hozzáérünk: mi ez, vattacukor?!

 
 
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>